virtuaalihevonen / a virtualhorse

Muistoissamme (02.02.2011 - 10.03.2012)

Trakehner tamma, Vintagaholic.

 Rautias, 169cm. Koulupainotteinen (Grand Prix, re 110cm, me 100cm)

Kasvattaja: Mollis & Rowland Trakehners

Om. Sylvester

Rekisteri nro: VH11-021-0536.

 

Kisannut koulupainotteisesti:

- KRJ sijoituksia 57kpl (voittoja 7kpl)

- ERJ sijoituksia 7 kpl (voittoja 1kpl)

- KERJ sijoituksia 1kpl

 

Luonnekuvaus:

Tallin toiseksi suurin hevonen, neitimäisellä luonteella siunattu tamma on Vintageholic, eli Holli. Holli on Rowlandista kotoisin oleva puoliverinen, jolle ei löydy vertaistaan. Tuleva kouluratojen ehdoton rusettihai joka polveutuu uuden ja vanhan suvun risteytyksestä, joka tuo tammalle erinomaiset geenit. Holli muutti Tiilikanojaan maaliskuun lopulla, jolloin tamma oli tosiaan vuoden vanha natiainen. Neiti on sangen energinen ja neitimäisellä asenteella siunattu pakkaus, jonka kanssa koulutus tuntuu lähteneen hyvin liikkeelle. Tamma omaksuu kaiken oppimansa nopeasti ja soveltaa niitä sitten itse käytäntöön. Ärräpäinen tamma osaa olla ja oikein kettumainen, etenkin tarhasta haettaessa. Päiväheinien aikaan tamma pitää suoranaisesti hakea jos sen tahtoo sieltä pois saada. Voimmekin varmaan kysyä miksi sen sieltä haemme. Holli tullaan kouluttamaan kokonaan Tiilikanojassa Sylvin omin pikku räpylöin, peukalokeskellä kämmentä on helppo ammentaa tietoa tähän hevoseen. Toistaiseksi kaikki on kumminkin sujunut hyvin ja tamma jaksaa olla kiinnostunut uusista asioista. Maastakäsin ollaan kouluteltu sitä "pelottaviin" asioihin, joista ensimmäiseksi tulee mieleen postilaatikot, auto (pysähdyksissä & liikkuva), lastenrattaat ja sateenvarjo. Tamma osoittaa aluksi kauhistuneisuuttaan mutta lähtee sitten tutkimaan outoa uutta asiaa. Toivottavasti ratsuttaminen tulee sujumaan yhtä hyvin, odotan innolla että kauhulla.

Olkoon tuo pala menneisyyttä ennen varsinaista teksti osaamme. Holli on siis varttunut koko ikänsä Tiilikanojassa Sylvittären silmäteränä ja lellikki tyttönä. Hollin koulutus ollaan saatu osaltamme päätökseen ja jatkokoulutusta ja valmennuksia Hollin kanssa treenaa P. Johansson. Luonteeltaan Holli ei ole muuttunut näiden vuosien varrella ollenkaan ja meillä on yhä sama 'pieni' neiti asenteen omaava tamma, josta on löydetty suloisen pehmeät puolet jotka se tuntuu näyttävän vain hyvin tutuille ihmisille ja muille näyttääkin vain piikkejään. Holli on varovainen uusien ihmisten kanssa ja hieman arka ja nyt tulevassa luonteessa käytämme muotoa jossa Holli on tuttujen ihmisten kanssa. Hoitaessa tamma seisoo nätisti, oikeastaan paikasta riippumatta. Tamman voi hyvin laittaa kesäisin ulkopuomilla ja talvisin vaikka omassa karsinassaan. Tamma osoittaa mielenkiintoaan hoitajansa toimiin haluamalla tutkia harjat ennen harjausta ja hamuilla välillä hoitajansa taskuja ja käsiä namien toivossa joita usein kyllä löytyykin. Kaviot Holli nostaa nätisti puhdistusta varten, mutta kengittäessä tamma osaa olla haastavampi eikä tahdo aina tehdä kengittäjän kanssa yhteistyötä. Päätä harjattaessa tamma olisi aivan syliin asti tulossa, joka on tavallaan hellyyttävää. Tamma arvostaa kaikkea saamaansa huomiota ja tykkääkin paijauksista ja nameista taskussasi. Pintelit ja suojat antaa laittaa, mutta tykkää seurata katseellaan hoitajansa toimintaa ja tuuppaakin mahdollisuuden tullen sinua turvallaan. Satuloidessa Holli on rauhallinen eikä temppuile, hieman osaa jo pullistella vyötä kiristettäessä, mutta muuten ei huonoja tapoja satuloidessa. Suitsittaessa ei myöskään ongelmia.

Ratsastaessa Holli on hyvin yhteistyöhaluinen ja sillä on alituinen miellyttämisen tarve. Tamma on hyvin kevyt avuille ja toimii ongelmitta. Tammasta ei harvemmin löydy ratsastaessa huonoa päivää, vaikka sateiset päivät eivät olekkaan meidän neitokaisen mieleen. Kentällä tai maneesissa mennessä tamma ei kyttäile nurkkia tai keksi sinne pikku mörköjä vaan liikkuu reippaasti jo alkukäynneissä. Ohjia kerätessä tammakin ryhdistäytyy ja odottaa ratsastajan ohjeita. Käynnissä voltit ja pysähdykset toimivat hyvin, peruutuksissa satunnaisia vinoja suorituksia mutta uudella yrityksellä usein parempi tulos. Raviin Holli siirtyy reippaasti ja ravaa nätisti, askel on eteenpäinpyrkivää ja reipasta, selästä käsin ravi voi aluksi olla hyvinkin tukala, mutta pehmenee kun tammaa saadaan hieman enemmän pyöreämpään muotoon ja 'kantamaan itseään' paremmin. Ravissa voi aluksi tarvita hillitsevää pidätettä, mutta sopiva tempo löytyy usein pian. Ravissa Holli työskentelee mielellään ja taipuu volteilla että kulmilla nätisti. Pysähdykset ravista onnistuvat ilman ongelmia. Pohkeenväistöt tammalla menevät kevyesti ja se väistää hyvin, eikä ns pungettele lapaedellä. Laukka nousee myös kevyesti ja laukattaessa saa taas vauhteeksi usein hieman pyytää lisää vauhtia. Laukka on yllättävän pehmyt ja mukava istua, vaikka ulkopuolisin silmin sitä ei välttämättä uskoisikaan, sillä askel on pitkä ja matkaavoittava. Laukassa ei kaahaile vaan menee rauhallisesti. Laukanvaihdoksissa ei ongelmia. Pyöreyttä ja lisää itseään kokoomista alkaa usein löytyä laukan jälkeen ja askel pehmenee. Kuolaimelle Holli ei paina vaan kantaa iseään ryhdikkäästi.

Esteillä Holli voi olla hieman laiska kuin eteenpäinpyrkivä ja kuuma. Pienillä esteillä loikkaa mielellään ylitse samoin maapuomeilla mikä on melko yleinen harjoitus meille, ovat Hollin suosikkeja joita se mielellään menee. Isoille esteille vaatii osaavaa ratsastajaa joka osaa tammalta vaatia eikä vain nuoku selässä mukana. Vauhti ei ole pravuurimme tässä, mutta ei tämä laji meitä varten olekkaan. Maastossa Hollin kanssa on mukava käydä köpöttelemässä, sillä kummallakaan ole kiire mihinkään ja voidaan nauttia maaston ihanuuksista. Holli ei kyttäile tai ainakaan vielä ole mitään pelästynytkään sillä tuntuu että sille on kaikki mahdollinen esitelty jo sen koulutusvaiheessa. Maastossa Holli ei kuumene vaikka laukattaisiinkin pitkä pätkä tai hypättäisiin muutaman ojan tai kaatuneen puunrungon ylitse. Kilpailutilanteissa Holli on hieman hermostunut, jo itse traileri on hieman outo ja ei mukava paikka neitokaisen mielestä johon kyllä mennään ruoan perässä ja ulos tullaan kovalla vauhdilla. Lämmittelyssä tammasta voi purkaa sen stressaantuneisuutta pois, jotta suorituksessa ei näkyisi tamman jännitys vaikka ratsastaja itse ei jännittäisikään, no sellaisia tilanteita ei paljoa tietenkään ole mutta kunnon alkuverryttely saa ajatukset muualle ja molemmat rentoutuvat. Suoritukseen Holli antaa kaikkensa, se toimii mutkattomasti ja tuntuu tietävän että nyt pitää panostaa tähän, ja siltä se kyllä tuntuu. Suorituksen jälkeen kun ratsastaja aivan säkenöi onnesta ja Holli saa nauttia makupaloistaan.   (c. Sylvester)

 

i. Green Fizz CF

ii. VIR MVA Ch. WF Greenpeace KTK-II

ie. Elegancia VK KTK-III

 

e. Julietté Rowland

ei. Alvear Rowland YLA-II

ee.  WLB Peggy Sue

 

Isän suku: Tämä sukupuoli on ehdotonta suosikkiani, upeita vanhanlinjan puoliverisiä. Hollin isä on vuoden 2005 syntynyt rautias trakehner ori Green Fizz CF, säkä 168cm. Luonteeltaan tämä herra on ikiliikkuja sorttia, mutta sydämmellisen kiltti oriiksi, luonnehtii oriin omistaja. Kilpailunäyttöä paljon koulukilpailuiden parissa, jossa ori on kilpaillut Intermediate II:ssa sijoittuen upeasti. Rataesteenä ori hyppää jopa 140cm. Jälkeläisiä ori on jättänyt (v-2011) jälkeen jättänyt vasta muutaman upean hevosen, josta Holli on yksi heistä. Hollin isoisä on vuonna 2003 syntynyt ruunikko trakehner ori WF Greenpeace, säkä 168cm. Tämä hera on upeasti näyttelyissä menestynyt, kerännyt VIR MVA Champion arvonimet sekä kantakirjattu II-palkinnolle. Kilpailee koulupainotteisesti Intermediaire. Hyppää ratana 130-140cm esteitä. Luonteeltaan mukavan ystävällinen ja yhteistyöhaluinen, kommentoi oriin omistaja. Hollin mummi, eli tummanruunikko trakehner tamma Elegancia VK, säkä 163cm. Tamma on uepan Faraway -tallin aikaisia neitoja, joita on aina uskaltanut vain kuolata sivusta. Tamma on kilpaillut yleispainoituksella menestyen oikeastaan esteillä että koulussa, Vaativassa A:ssa sekä 120cm esteradoilla. Luonteeltaan omistaja on luonnehtinut tammaa vilkas ja todella utelias. Tamma on myös kantakirjattu III palkinnolla.

Emän suku: Hollin emänpuolen suku koostuu uudenlinjan trakehnereista, joista moni upea nimi on juuri Rowlandin kasvattikaartia. Hollin emä on rautias Julietté Rowland, säkä 167cm. Tamma on synytynyt vuoden 2010 puolivälissä. Tamma on koulupainotteinen, mutta vielä toistaiseksi kilpailu-uransa alkuvaiheilla. Tamman liikeet riittävät Grand Prix luokkaan asti, jossa taso on kova. Holli on tamman toinen varsa. Hollin emänisä on musta trakehner ori Alvéar Rowland, säkä 167cm. Vuoden 2009 alkupuolella syntynyt. Ori on omistajansa ehdoton silmäterä ja hieman sen varjolla elävä pikku pahan tekijä, keppostelija ja energinen pakkaus joka pistää vauhtia tylsiin arkipäiviinkin. Vekkulimaisesta luonteestaan huolimatta on ori pärjännyt erittäin hyvin kouluratsastuskilpailuissa, jossa on kilpaillut Grand Prix tasolla asti, sijoituksia on kertynyt 40 kappaletta! Oriilla on näköä myös näyttelykehissä kiertämiseen, mutta ainakaan toistaiseksi ei sinne ole eksynyt. Ori on palkittu yleislaatuarvostelussa II palkinnolla. Hollin emänemä on ruunikko trakehner tamma WLB Peggy Sue, säkä 164cm. Tamma on synytynyt vuonna 2007. Luonteeltaan tammaa on luonnehdittu kiltiksi ja avoimeksi. Tamma on kilpaillut koulupainotteisesti jopa Grand Prix tasolla hyvällä mesnestyksellä, 40 sijoituksen jälkeen tamma on valmis laatuarvosteluun. 

 

Jälkeläiset:

 14.02.2012 fwb-t Vintage Inc (i. Antique Clockwork Vegas )