virtuaalihevonen / a virtualhorse

Muistoissamme (23.07.2006 - 11.05.2012)

Suomalainen puoliverinen - tamma, Royal Fizz

Ruunikko (läsi, puolisukat takasissa), 163cm. 

Rekisteri nro: VH11-031-0559  

Kasvattaja: Silent & Kingvalley

Om. Sylvester

Vaativa A, re 160cm, me 120cm. Estepainotteinen

 Mainittavaa:

- YLA-II (29 - 32 - 17 - 35 = 113p)

- ERJ-III (2+50+1,75+15+5=73,75p)

- ERJ sijoituksia 67 kpl

- KRJ sijoituksia 25 kpl

- KERJ sijoituksia 1 kpl

 

Luonnekuvaus:

Royal Fizz, eli Ritzi (helpompaa kirjoittaa Fitsi), on ensimmäinen Tiilikanojan ns suurien luokkien hyppijä. Luonteeltaan Ritsi on kipakka neiti joka ei anna tuumaakaan periksi ratsastaessa. Maastakäsin toimittaessa on todella kiltti ja ystävällinen. Tarhassaan viihtyy mielellään ponikavereiden kanssa ja on hieman jopa suojele näitä kohtaan. Tarhasta tulee kumminkin mielellään sitä haettaessa ja köpöttelee hoitajansa perässä kaikessa rauhassa kohti tallia. Tamma viihtyy kesäisin ulkona harjattaessa, tai oikeastaan aina sään hiemankin sen salliessa. Ritsi mielellään katselee ympärilleen ja seuraa muiden menoa. Tallissa pidemmän ajan seistyään hiljaisuudessa voi neiti käydä malttamattomaksi ja kuopia maata osoittaakseen turhamaisuutensa tähän pitkäveteiseen toimenpiteeseen. Harjattaessa ei arista vatsan alta ja pitää kovasti kun kaulaa jaksaa hieman rivakammin ottein harjata. Kaviot tamma nostaa nätisti, kengityksessä ei kumminkaan jaksa pitää kaviotaan ylhäällä vaan nykii vähänväliä jalkaansa. Satuloidessa seisoo rauhallisesti, vyötä kiristettäessä osoittaa mieltään kuopimalla ja pullistelemalla.

Ratsastaessa Ritsi ei ole ns yhden sään hevonen, vaan tämä neiti painaa säästä piittaamatta eikä säiky juurikaan ilman aiheuttamia ääniä, ainakaan ukkosta tai sadetta. Ratsaille noustaan joka tapauksessa. Tamma seisoo nätisti hetken että saamme jalustimet ja vyön kuntoon. Ritsi kävelee hieman vastahakoisesti ratsastajan pyynnöstä reippaasti, mutta tyyntyy ja tarkkailee mieluummin ympäristöään alkukäynnin ajan. Alkuverryttely on sanojensa mukaan juuri sitä, niin hevoselle kuin ratsastajalle. Ritsi testaa ratsastajaansa vastahakoisuudellaan yhteistyöhön, mutta pienen kinan jälkeen riita ratkeaa usein ratsastajan eduksi. Ritsillä on kauniit ja näyttävät askelet ja mukavat istua. Tamma liikkuu reippaasti eikä juurikaan tarvitse lisä kannustusta siihen. Jarrujen ja astusten haku tarvitsee aikaa ja pinnaa, että tamman jäykkyys saadaan pois. Tamma herkeää herkäksi suustaan kunnon verryttelyn jälkeen ja toimii kevyillä avuilla. Taipuu nätisti asetuksilla ja osaa pohkeenväistöt hyvin. Laukka nousee kevyesti, riippumatta mitä askellaji oli ennen tätä. Tamman laukka on reipastahtinen ja ilmava, tamma harppoo mielellään niin kovaa kuin vain pääsisi, mutta on silti helposti hallittavissa ja voltilla saa tammaa rauhoittumaan.

Tallin ainuana suurien esteiden tähtenä tamma pätee siinä mitä tekee. Erittäin hyvillä hyppylahjoilla siunattu tamma hyppää melkein mistä tahansa ylitse. Osaavien ratsastajien esteratsu, jonka kanssa pääsee maistamaan vauhdin kiihkoa. Ritsi on ketterä liikkeissään ja kykenee nopeisiin ja jyrkkiin käännöksiin radalta. Ei kammoksu erikoisia esteitä kentällä eikä maastossa. Maastossa ei ihan yhtä kestävä koko rataa, mutta tamma jaksaa kyllä painaa ja tekee parhaansa juuri tässä lajissa, mistä niin kovasti pitää. Maastoon tottakai päästään myös rauhalliselle kävelykierrokselle, jossa koko maailma tuntuu rahoittuvan ympärillä. Käynnissä ja ravissa voidaan hissutella, mutta pitkät suorat ja isot ylämäet yleensä kutsuvat molempia laukkaamaan nämä niin kovaa kuin kintuista pääsee ja niinhän usein tapahtuu. Tamma ei pukittele (ainakaan Sylvesterin aikana), joten siitä ei ole ollut pelkoa. Selästä on kumminkin tiputtu monesti, mutta tamma osaa hillitä vauhtinsa ja jäädä odottamaan tippunutta ratsastajaansa. 

(c. Sylvester)

 

i. WW Royal Champ (KTK-III)

ii. Royal Challenge

ie. Lordly Grey  

 

e. Keinukallion Gin Fizz

ei. Nearco (sivut kadonneet)

ee.  RG Roxanne (sivut kadonneet) 

i. Ritsin suku on molemminpuolin tuntematon ja ihanan harvinainen. Ritsin isä on englantilainen täysverinen, ori, nimeltään WW Royal Champ. Väritykseltään oli ruunikko ja säkäkorkeutta 169cm. Ori syntyi kesäkuussa vuonna 2002 ja sen on kasvattanut Whitewoodin Ratsutila. Lähteidemme mukaan ori on ollut luonteeltaan tempperamenttinen ja haastava, mutta silti yhteistyökykyinen. Kilpailu-uraa ori on luonut estepainotteisesti (lähteen mukaan) ja hypännyt jopa 160cm ratoja ja koulua kisannut helpon A:n tasolla. Ori on palkittu III palkinnolla kantakirjatilaisuudessa. Jälkeläisiä oriilla on rekisterin mukaan yhdeksän puhdasrotuista täykkäriä, mutta listalla ei näy muun rotuiset varsat, joten jälkeläisten määrästä ei voi mennä takuuseen. Isänisä on englantilainen täysveri ori, nimeltään Royal Challenge. Väritykseltään ruunikko ja säkäkorkeutta oriilla oli 167cm. Ori on syntynyt lokakuussa vuonna 2001. Lähteemme ovat hatarat, mutta saamiemme tietojen mukaan oriilla olisi startteja esteillä metrin tasoisista luokista sekä muutamia laukkastartteja. Jälkeläisiä oriilla on tiettävästi ainakin yksi. Isänemä on englantilainen täysveri tamma, nimeltään Lordly Grey. Väritykseltään harmaankimo ja säkäkorkeutta tammalla oli 167cm. Tämä tamma on syntynyt marraskuussa vuonna 2000 ja sen on kasvattanut Paul Garret (evm), Iso-Brtiniasta josta se on tuotu Whitewoodin Ratsutilalle. Tammaa ollaan kuvailtu luonteeltaan rauhalliseksi ja helpoksi hevoseksi, joka tilanteessa. Kilpailu-uraansa tamma on luonut estepainotteisesti 140cm radoilla ja koulua kilpaillut helpon B:n tasolla. Jälkeläisiä tammalla on kuusi.

e. Ritsin emä on suomalainen puoliveri (fwb) tamma, nimeltään Keinukallion Gin Fizz. Väritykseltään tamma on ruunikko ja säkäkorkeutta 163cm. Tamma on syntynyt toukokuussa vuonna 2004 ja sen on kasvattanut Heidi & Keinukallio. Omistajansa sanoin tammaa ollaan kuvailtu luonteeltaan hyvin energiseksi ja pirteäksi tapaukseksi, jonka kanssa saa työskennellä palkintoa unohtamatta. Uraansa tamma on painoittanut esteiden puolelle ja rataa tämä neitokainen on taittanut 150cm tasolla, koulukilpailut ovat menneet siinä sivussa jopa helpon A:n tasoisesti. Jälkeläisiä tammalla on kaikkiaan seitsemän. Emänisä on trakehner ori Nearco. Väritykseltään rautias ja säkäkorkeudeltaan n. 165cm. Ori on syntynyt tammikuussa vuonna 2004 Saksa, omistajana että tuojana Keinukallion talli. Orii on ollut aikoinaan suuri estelupaus ja esteitä tämä on ylittänyt jopa 160cm radoilla. Oriin virallista jälkeläismäärää ei tiedetä, mutta kolme on ainakin. Emänemä on suomalainen puoliveri tamma RG Roxanne. Tamma on erittäin vanhaa linjaa edustava estetamma, joka on Keinukallion lisäksi vaikuttanut Liinun Virtuaalitallilla sekä kasvattajallaan Petralla RG:ssä.. Väritykseltään ruunikko ja säkäkorkeutta n. 164cm. Tamma on suomalaissukuinen, josta löytyy kuulemma monenmoista estelahjakkuutta ja suvun mukana on kuulemma periytynyt kipakka luonteisuuskin. Estepainotteisesti kisauraansa luonut tamma jopa hypännyt noin 140cm ratoja. Tammalla on lähteiden mukaan ainakin kolme jälkeläistä. RG Roxannen isä on on Liinun upea irlannin puoliveri-ori Rhona Gazelle (Gazelle xx x Rhonda Heart), jolla on tietojeni mukaan suvussa täysveristä. Ori kilpaili aikoinaan isoissa esteluokissa ja jätti muutamia erittäin hyviä jälkeläisiä. Rhonan Gazellen jälkeläisiin lukeutuu mm. jalostusori Empire Luna. RG Roxannen emä on RG:n siitostamma Ginger xx. Kaunis mustankimo täysverinen jätti jälkeensä mm. Ch Black River's Kaamoksen (ktk III). 

(Sukuselvitys C: Tessa J & Sylvester)

 

Jälkeläiset

20.2.2012 / fwb-t  Old Fashion Inc / i.Dimitrov W!
01.12.2011 / fwb-t  Golden Cadillac Inc / i. Strangeway SdGER
30.10.2011 / fwb-o  Hellsing Inc / i. Christopher