virtuaalihevonen / a virtualhorse

Muistoissamme (26.12.2006  - 01.12.2011, 29-vuotiaana)

Lepää rauhassa rakas Fraya. <3

- kaivaten: Sylvester & muu tallin väki

 

holstein-tamma, Fatal Tempter SIN

rautias, 170cm, koulupainoitus (Grand Prix / re 120cm / me 100cm)

kasvattaja: Absint & Evergrey

om. Sylvester 

Palkittu:

- VIR MVA Champion

- KRJ-I, 101pisteellä

- KTK-III, 65pisteellä

- YLA-II, 123pisteellä

 

Luonne

Hoitaessa Fraya on sutkot rauhallinen. Ei noteeraa tallissa tapahtuvaa hälskettä millään tavalla, mutta tamma kutisee mahanalta eikä juurikaan pidä sieltä harjauksesta ja luimiikin sitä mukaa, saattaa jopa kaviotakin tarjota siinä vaiheessa. Kumminkin muuten antaa harjailla hyvin joka paikasta eikä pistä pahakseen pidempi aikaisempaa puunausta, torkkuu sillä välin mielellään. Etukaviot antaa hyvin ottaa, mutta takakavioiden kanssa saattaa leikkiä vaikeasti tavoitellumpaa. Käytävällä tamma on viellä helppo laittaa, mutta karsinassa yleistyy etenkin tämä pieni takakavioiden herutus. Pestessä Fraya on kumminkin kiltisti, eikä pistä hanttiin vaikka pesisi mistä. Tykkää pikemminkin pesuista. Pintelit ja suojat antaa laittaa hyvin etujalkoihin, mutta takakavioita yrittää nostella, tulisi olla jämpti ja ärähtää kunnolla niin kyllä se sen sitten lopettaa. Satulaa laitettaessa luimauttelee ja voi yllättäen kaviotakin heristää. Pullistamisessa ei niin taivata mamma, joten laitamme vyön yleensä vain ensimmäiseen reikään kiinni ja kiristetään pikku hiljaa ennen selkäännousua. Kuolaimet Fraya ottaa kumminkin kiltisti suuhun ilman suurempaa hämminkiä.

Ratsastaessa Fraya on reipas, yhteistyöhaluinen ja nöyrä, mutta kumminkin löytyy häneltäkin välillä omat konnankoukkunsa ja toki pahatpäivät. Selkään noustessa saattaa tamma luimautella hieman, mutta pysyy kumminkin paikallaan ja viellä mahdollisen vyönkiristyksen ajan ja jalustimien mittauksen. Kun päästään liikkeelle voi tamma osoittaa pientä erimielisyyttä suunnanvalinnasta, mutta napakasti antaa pohkeen siihen suuntaan mihin itse haluaa, ei tamman haluamaan suuntaan. Käynti Frayalla onkin mukavan tahdikas, reipas ja ilmava. Reippaasti tamma tepustelee jo alkukäynneissä eteen, eikä jää turhaa matelemaan. Menee kivasti istunnalla volteille ja säilyy kivasti pohkeiden välissä vaikka ohjat olisivatkin löysät, ei siis "punge pohjetta vasten". Pysähdykseen on hyvä olla pieni ohjastuntuma, peruutukset ovat suorat. Ravi Frayalla on hieman ilmavampi askellaji joka tuntuu aluksi hyvin epämukavalta istua. Askel on kumminkin reipas ja eteenpäinpyrkivä. Ravissa saattaa osoittaa haluttomuuttaan sisäasetukselle, etenkin kulmissa mutta volteilla menee sitten melko mukavasti pohkeen ympärillä. Temmon muutokset tamma hallitsee melko näyttävästi, se vaatii kumminkin ratsastajalta melko paljon. Lävistäjillä, niin laukassa kuin ravissakin saattaa tehdä hieman mustikasta tietä, mutta ratsastajan tulisi olla hieman tarkkaavaisempi, homma ei ole kumminkaan suuri kun sen osaa hoitaa. Pohkeenväistöissä eteenpäin pyrkivä askelinen ja meneekin nätisti, takapää yrittää jätättää joten se tulisi pystyä pitämään mukana. Fraya innostuu usein laukatessa, muttei kumminkaan käsistä lähde. Reipas askelinen laukka, joka on kumminkin mukava istua.

Esteillä Fraya on hieman kömpelö, mutta kyllä se pitää hyppäämisestäkin omalla hölmöllä tavallaan. Pienet esteet tamma tykkää pomppia omaksi ilokseen muttakunlähestymme sitä alle metrin läheistä estettä on tammakin hieman epävarmempi joten ratsastajan tulee olla kokeneempi ja osata vaatia tältäkin. Ei kumminkaan säiky erillaisia esteitä, vaan hyppää esteen kuin esteen ylitse, mitä pienempi niin sen paremmin toki. Ei aivan aloittelioiden esteratsu. Maastossa Fraya on aivan uudenlainen, se tykkää irrotella oikein kunnolla pitkillä suorilla, pelloilla ja ylämäissä. Maastossa tykkää mennä kaksin ratsastajansa kanssa, isossa letkassa mennessä haluaa tietenkin olla siellä kärkipaikoilla. Maastossa pomminvarma. 

(c. Sylvester)

 

Sukutaulu

i. Mafia GER

ii. Mafioso II (evm)

ie. Annabelle (evm)

 

e. Suntanzer PASS

ei. Rubistern (sivut kadonneet)

ee. Rosetanzer (sivut kadonneet)

 

Isän suku: Yleensä sanotaan että suku on pahin, no se ei päde Frayan sukuun. Frayan isä on komea rautias holstein-ori Mafia GER. Päässään merkkinä läsi sekä jaloissaan vuohissukat. Luonteeltaan hän on rauhallinen ja mukava käsitellä. Tottatosiaan, tämä herra ei ole jättänyt hetkeäkään tuhlaamatta. Komea kouluratsu Saksasta. Saavuttanut KRJ-III palkinnon 67pisteellä sekä KTK-II palkittu 72pisteellä. Frayan isänisä on saksalainen hiano holstein-ori Mafioso II. Upea kouluhevos ori joka kilpaili aina Grand Prix luokissa ympäri maailmaa. Harmikseen ori menehtyi auto-onnettomuudessa jo 14vuotiaana eikä siitosuraa oltu pahemmin kartettu. Sitten Frayan isänemä on kaunis holstein-neito Annabelle. Todella mahtavasti menestynyt Grand Prix-tason kouluratsu joka kilpaili paljon Saksassa ja muussa Etelä-Euroopassa.

Emän suku: Frayan emä on kuvankaunis tummanruunikko holstein-tamma Suntanzer PASS. Merkkeinään muummoassa tähdenalku sekä takajalassa ruununraja. Luonteeltaan kiprakampi ja vauhdikkaampi kuin Frayan isä. Vahvasti koulupainotteinen, kilpaillut menestyksekkäästi Grand Prix-luokissa ja KRJ-I palkittu 92pisteellä. Todellakaan tämä mamma ei ole ollut pullaponina. Frayan emänisä on komea musta holstein-ori Rubinstern. merkkeinään päässään tähti ja vuohissukat joka jalassaan, säkäkorkeudeltansa 167cm. Pitkälti koulupainotteinen herra, kilpaili Intermediaire II-tasoisissa luokissa paljonkin. Monesti Intermediairen luokkamestari. Sitten löytyy lähempää, eli Frayan emänemä on kuvankaunis holstein-neiti Rosentanzer. Passionate Warmbloods-siittolan yksi kantatammoista. Hiano mustanruunikko mamma, jolla säkäkorkeutta peräti 173cm. Koulupainotteinen ja moninkertainen Grand Prix-mestari.

 

Jälkeläiset

12.05.2007 FWB-o Vodevil '66 (i. Pequestro)

06.08.2007 HOLST-t Roxanne '66 (i. Campari 54)

01.09.2007  HOLST-o Montblanck Norland '66 (i. Schwartz Harlekin RW)

05.12.2007  FWB-o Crinch '66 (i. Die Barcelona)

12.01.2008  FWB-o Para-noir '66 (i. Roy Rogers)

01.03.2008  HOLST-t Sweet Dreams '66 (i. Cut-Troath MHW)

06.06.2008 HOLST-t  Killershow '66 (i. Jackpot O'Polo)

24.12.2010  FWB-o Snow Crocodile '66 (i. Cobrian)