virtuaalihevonen / a virtualhorse

Muistoissamme (20.06.2009 - 10.03.2012)

Trakehner-tamma, Cuteaholic.

 Kimo, 170cm. Koulupainotteinen (Grand Prix, re 100cm, me 80cm)

Kasvattaja: Mollis & Rowland

Om. Sylvester

Rekisteri nro: VH06-021-3392

 

Kilpaillut koulupainotteisesti:

- KRJ sijoituksia 37kpl (joista voittoja 4kpl)

- ERJ sijoituksia 9kpl (joista voittoja 1kpl, ERJ-cup sijoituksia 1kpl)

 

Luonnekuvaus:

Cuteaholic saapui sitä samaa tietä kuten edeltäjänsä, haikaran tuomina. Sylttis lasketaan siis jo haikaroihin. joku meitä niin kiehtoo Rowlandin kannan kasvateissa, tai ylipäätään Molliksen kasvateissa. Cuteaholic oli myynnissä muutaman muun kasvatin tavoin ja ilmoitus siitä löytyi virtuaaliselta foorumilta. Katsastin tamman sukua ja kuvia ja olin aivan myyty! Tamma on suloinen kimo ja sutkot sirorakenteinen kouluratsu jonka liikkeet hipoivat silmiäni, voi kuinka kaunis se olikaan. Näppejäni en voinut pitää erossa vaan laitoin tietenkin kommenttia kuinka suloinen tamma onkaan. Olin sangen häkeltynyt sillä tammasta ei minuun silmiini osunut yhtään jo tullutta tarjousta ja kasvattaja sitä meille ehdottelikin. Minulle ei tietenkään kahteen kertaan sanoa vaan tamma lastattiin samantien traileriin. Onnellisena ajoin tallimme pihaan tamma trailerissa mukana. Mieheni oli tallin pihalla vastaan ottamassa meitä ja ihmetteli taas että kenet sitä tällä kertaa ollaan ostettu. Hihkuin innoissani että tämä on unelmieni tamma, kimo ja suloinen ja ja ja. Mieheni keskeytti hehkutukseni ja laski sillan alas. Talutin tamman samantien ulos ja kerroin heti tammasta, heti kun mieheni kuuli sen taas olevan yksi Rowlandilaisista hän ihmetteli miksi niitä niin hamstraan kun meillä on niitä kumminkin kolme, yksi poni ja kaksi hevosta. Selitin innoissani joka sai mieheni heltymään tallin uudelle tulokkaallemme. Tamma sai ylisöpön lempinimen, ja tästä lähin tätä tallin suloista kimoa tammaa kutsutaan Kuutiksi! Tervetuloa Tiilikkaan!

Kuutti on sopeutunut meille erittäin hyvin, on vanhemmille tammoille tarhassa ja laitumella pitämässä jöötä aina välillä. Kuutti on luonteeltaan ihmistä kohtaan ystävällinen, mutta muita hevosia kohtaan se tekee ns nokkimisjärjestyksen selväksi muille s. Tarhasta haettaessa Kuutti tulee mielellään hakijan luokse ja on muutenkin aina ensimmäisenä portilla vaikka tätä ei juuri haettaisikaan. Tallille tamma seuraa hieman ailahdellen, kesäisin vihreät korret ovat mielenkiintoisempia kuin tallille eno ja tammaa saakin olla vetämässä pois korsien luota. Hoidettaessa Kuutti on rauhallinen, vaikkakin välillä hieman kärttyinen, etenkin satuloidessa, mutta muuten se malttaa seistä nätisti paikallaan. Mieluisin hoitopaikka tammanmielestä on pihalla harjauspuomilla sillä tästä tamma voi seurata rauhassa tallin arkea ja tarhailevia hevosia. Harjattaessa kutiaa mahanalta ja voi luimautella ja yrittää näykkäystä, mutta eipä se kumminkaan näyki vaikka etäisyys olisi sopiva. Kaviot neiti nostaa nätisti niin peruspuhdistuta kuin kengitystäkin varten. Eläinlääkäristä tamma ei pidä niin millään vaan tietää aina kun eläinlääkäri on tulossa ja tunnistaakin tämän henkilön vaikka se olisin vapaa-ajallaan tallissamme pyörimässä, kovasti luimauttelee. Pintelöidessä että suojia laitettaessa asiallinen, ei hermoile. Satuloidessa osoittautuu vaikeaksi, luimauttelee ja saattaa näykkäistä mikäli etäisyydelle pääsee, osaa myöskin pullistella vyötä kiristettäessä. Suitsittaessa asiallinen.

Ratsastaessa Kuuttia en voi kuvata yhdellä tai kahdella asanalla, sillä sen luonne tuntuu välillä löytävän aivan uusia äyriä. Jos muutamaan sanaan yritän kiteyttää olisi ne neitimäinen, osaava, mutta vaativa. Kuvaus oli melko monipuolinen, mutta niin on meidän tammakin. Alkuverryttelyissä Kuutti näyttää kiukutteluvaiheensa, jossa se tewstaa ratsastajansa tason, että kuinka paljon se voi yrittää vedättää ratsastajaansa. Osaavalla ratsastajalla tamma voi pientä kiukuttelua yrittää, mutta siihen se jää. Käynnissä Kuutti on usein reipas ja askeltaa hyvin, se malttaa tehdä voltit hyvin ja pysähdyksissä se malttaa odottaa uutta käskyä eikä ns turhaa yritä liikuskella omiaan. Peruutukset ja pysähdykset muuten ovat tammalle helppo nakki. Ravi Kuutilla on aluksi hieman poimppuista menoa, mutta askeliin tulee pehmeyttä kun tammaa verryttelee ja tamma alkaa asettua kuolaimelle ja lopulta peräänantoon. Ravissa neito työskentelee mieluusti ja väistää hyvin ja taipuu näätisti. Laukka nnousee tämän neitokaisen kanssa usein vauhdikkaasti, muttei kiidä, se malttaa laukata nätisti, mutta pitää vauhdikkaammasta laukasta etenkin heti laukannoston jälkeen. Laukka on erittäin miellyttävä istua, vaikka askelet näyttävät pitkiltä ja pomppuisilta. Laukassa tamma kuuntelee hyvin ratsastajaansa, eikä mene oman päänmukaan, vaan malttaa kuunnella. Esteillä Kuutti on reipas ja osaava, tykkää hyppäämisestä, mutt tarvitsee osaavan ratsastajan tamman menohaluja hallitsemaan. Tammalla tahtoo liiallisen vauhdinhimn keskellä olevan välillä vaikeuksia keskittyä ja nopeat käännökset eivät ole tamman paraspuoli, vaikka tasapaino koulukiemuroissa tammalla onkin huipussaan. Maastossa tamma on melkoinen menijä jolla riittää virtaa ja tarvitseekin osaavan ratsastajan. Menee rauhallisemmin ns hitamman ratsun kanssa, jolloin tämä tamma kulkee jonon päässä ja tamman edesä on ns stoppina toisen hepan takapuoli. (c. Sylvester)

 

i. Slapshot KRJ-II, YLA-III, vTOK-****

ii. Eva Amerika evm

ie. Freigebig evm

 

e. Cherry-Pick (43 KRJ sijoitusta/voittoa)

ei. Monk Bay evm

ee.  Vacatielle evm

 

Jälkeläiset:

26.09.2011 fwb-t Cute Tattoo Inc  (i. Conversen v. Ballet)